Η Physis Ingredients, θέλοντας να αξιοποιήσει την πλούσια Ελληνική χλωρίδα, εστιάζει το ενδιαφέρον της σε Ελληνικά ενδημικά είδη και προσβλέπει στην παραγωγή καινοτόμων προϊόντων από αυτά.

Ξεκίνησε με συμβολαιακές καλλιέργειες αρωματικών & φαρμακευτικών φυτών, ενώ σύντομα επέκτεινε το ενδιαφέρον της και σε καρπούς με ισχυρές βιοδραστικές ιδιότητες.

Επιπλέον, η επιχείρηση επενδύει σημαντικά στην έρευνα ώστε να πιστοποιεί επιστημονικά τη δράση των προϊόντων της.

Η Physis Ingredients εγγυάται για την ποιότητα των προϊόντων της, προσφέρει λύσεις και αποτελεί αξιόπιστο συνεργάτη – προμηθευτή των βιομηχανιών στον κλάδο των φυσικών πρώτων υλών.

Image Alt

PHYSIS INGREDIENTS

New collaboration of Physis Ingredients with A.U.Th. in the frame of the project NeuroActCorn

Physis Ingredients starts a new research project in collaboration with two departments of the Aristotle University of Thessaloniki, the Department of Chemical Engineering (professor in charge Mr. Athanasios Salifoglou) and the Deparment of Food Science & Technology (professor in charge Mr. Ioannis Mourtzinos). The project, with the abbreviation NeuroActCorn, will focus on the development of a natural product with neuroprotective action out of the plant cornellian cherry and will last for two years. It is a co-funded project in the frame of the program “Investment Innovation plans” of the Prefecture of Central Macedonia. The kick-off meeting was held on 20/1/2022 and the work plan was defined.